Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa

de Brindusa in Pui, 19 Iul 2010 | 7591 vizualizari

 

Untul de arahide se face simplu, dar ai nevoie de un aparat electric care sa le taie fin: blender, blender de mana, robot de bucatarie. Se pun arahidele in aparat si se proceseaza 2-3 minute. Ca sa obtii o pasta mai fina, adauga si o lingura de ulei spre sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru untul de arahide:
  • 200 g arahide (eu le-am folosit crude, dar si cele prajite si sarate sunt bune) fara coaja
  • 1 lingura ulei
  • Sosul de arahide
  • Untul  obtinut din 200 g arahide   
  • 4 cm ghimbir, taiat fasii  
  • 8 catei mici de usturoi  
  • 6 linguri sos de soia (sau numai 3 daca ai folosit arahide sarate)  
  • 3 linguri otet alb  
  • cateva picaturi de sos iute  
  • 2 linguri ulei  
  • 50 ml apa
  • Salata de taietei
  • 225 g taietei subtiri de orez   
  • ½ varza mica, tocata fin  
  • 4 rosii, taiate felii subtiri (poti folosi orice legume preferi:ceapa, ardei, castraveti) 
  • 1 piept mare de pui, taiat fasii subtiri, marinat peste noapte  
  • 2 linguri ulei de porumb
  • Marinada
  • 1 lingurita amidon de porumb  
  • 2 linguri sos de soia  
  • 4 catei de usturoi, taiati  
  • ½ cana vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa:

1. Amesteca ingredientele marinade intr-un castron nu prea mare si pune carnea taiata fasii amestecand bine. Acopera cu o folie de plastic si lasa in frigider pana a doua zi.

2. In blender pune toate ingredientele sosului de arahide (fara apa) si proceseaza-le bine. Adauga apa putin cate putin, pana ce obtii consistenta unei smantani. Mai poti adauga sos de soia/otet/sos iute pana ce gustul e asa cum iti place.

3. Incalzeste uleiul intr-un wok si stir- fry puiul pana ce capata o culoare aramie si este facut (cam 10- 15 minute, in functie de cat de mari sunt bucatile).

4. In timpul acesta pune o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe ia-o de pe foc, adauga taieteii de orez, pune un capac si lasa 15 minute. Taieteii de orez vor fi moi. (Nu fierbe taieteii in apa, chiar daca asa scrie pe pachet. Vor deveni lipiciosi si nu mai au o consistent buna. Eu am folosit niste spaghetti din orez fabricate de o bine cunoscuta firma. Pe pachet scria ca trebuie fierte. Si eu, chiar daca pana acum nu mai gatisem asa pastele de orez, am zis ca or sti ei mai bine. Pe naiba! Mi-au iesit niste paste lipicioase de era sa le arunc direct la gunoi. Dar tipa lumea de foame pe langa mine asa ca am fost nevoita sa le folosesc asa)

5. Scurge taieteii si amesteca-i cu ½ din sosul de arahide si varza. Mai adauga sos de arahide, dupa preferinta.

6. Serveste taieteii peste care ai pus bucati de pui si felii de rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asiatica cu pui, taietei si sos de arahide facut in casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

mena29 1

19.07.2010, 14:58

o portie si la mine va rog

Brindusa 1

19.07.2010, 20:04

vine acum

Sylvia 1

21.07.2010, 13:10

Ce minunatie vad excelenta reteta vin cu furculitele toate seturile din dotare !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui vienez